Ontdek hoe je jouw bedrijf kunt verduurzamen. Kom bij ons langs op de facilitaire beurs 8, 9 of 10 juni. Gratis toegangspas

Circulariteit

Wat is circulariteit 

Met circulariteit wordt bedoeld dat producten, materialen en onderdelen na gebruik opnieuw worden ingezet. In een circulaire economie bestaat er dus geen afval, maar afval vormt de nieuwe grondstof voor onze producten. Het doel: streven naar een wereld zonder afval en grondstoffen en energie besparen zodat we het klimaat niet verder aantasten. 

MEER OVER CIRCULARITEIT

Circulair ondernemen 

Wil jij starten met circulair ondernemen? Denk er dan over na hoe je door middel van circulariteit/ duurzaamheid jouw bedrijfsdoelstellingen kan realiseren. Circulair ondernemen maakt onderdeel uit van de gehele bedrijfsvoering. Dit betekent dat het in alle doelstellingen terug zou moeten komen, maar ook dat het nageleefd wordt.

MEER WETEN OVER CIRCULAIR ONDERNEMEN

Circulair inkopen

Circulair inkopen is essentieel om tot een circulaire economie te komen. Met circulair inkopen sla je twee vliegen in één klap. Je vervult namelijk de behoefte van het bedrijf aan nieuwe materialen en producten en tegelijkertijd draagt het bij aan de circulaire doelstellingen. Je zal het inkoopproces opnieuw moeten inrichten, want nu bedenk je vooraf al wat er met de producten gaat gebeuren als de levenscyclus doorlopen is. 

MEER OVER CIRCULAIR INKOPEN

Circulaire producten

Circulaire producten zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen, herbruikbare onderdelen of het product zelf is recyclebaar. Het uitgangspunt van circulaire producten is dat materialen en producten zolang mogelijk worden gedeeld, verhuurd, gerepareerd, verhuurd, hergebruik en gerecycled zodat de waarde zolang mogelijk behouden blijft. Om tot een circulaire economie te komen zouden we naast recyclen ook de vraag naar circulaire producten moeten vergroten. 

MEER OVER CIRCULAIRE PRODUCTEN

CO2 uitstoot 

CO2 is een broeikasgas die voorkomt in de atmosfeer. Het zorgt ervoor dat de aarde warm blijft, maar teveel ervan vormt een probleem omdat de aarde dusdanig opwarmt waardoor de wereld minder leefbaar wordt. CO2 komt vrij door verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas. Maar ook dieren en mensen stoten deze broeikasgas uit. Onze CO2 uitstoot is al veel te hoog en daarom moeten er maatregelen genomen worden om dit terug te dringen. Wil jij meer weten over CO2 uitstoot en tips om CO2 uitstoot binnen het bedrijf te verminderen? 

LEES MEER OVER CO2 UITSTOOT

Starten met circulair ondernemen


Wil jij starten met circulair ondernemen? Velen vragen zich vaak af waar ze moeten beginnen. Daarom hebben wij vier simpele stappen ontwikkeld waarin we jou inspireren en motiveren om direct aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dit lees je allemaal in onze green paper: In 4 stappen naar circulair ondernemen.

DOWNLOAD GREENPAPER

Interesse in een kennismakingsgesprek?

Team circulairinbedrijf Gemma

Gemma Beemsterboer

Heb je vragen over circulair ondernemen, afval scheiden of de Bonton? Ik help je graag!

MAIL BEL

Circulair nieuws


17 mei 2022

Bijdragen aan een circulaire economie: combineer het nuttige met het mooie

Facilitair management moet van alle markten thuis zijn, bij wijze van spreken. Steeds belangrijker element daarbij is dat activiteiten duurzaam verantwoord zijn. Het platform Circulairinbedrijf.nl heeft daarvoor de kennis in huis en kan op het gebied van circulariteit een handje helpen. Er is bijvoorbeeld een assortiment om beter om te gaan met afval. Want het […]

Lees meer

24 februari 2022

Energie neutrale school Porteum scheidt afval met Bonton

Het Porteum in Lelystad is een gloednieuwe onderwijscampus die bestaat uit zeven kleinere gebouwen: drie voor het vmbo, drie voor het havo/vwo én een cultuurgebouw. Het is in deze hoedanigheid de grootste middelbare school van Nederland. Natuurlijk moest dit een groene, duurzame en inspirerende omgeving worden. Vandaar dat het een energie neutrale school is waar […]

Lees meer

8 februari 2022

Kantoormedewerkers pleiten voor betere afvalscheiding op kantoor

De meest logische eerste stap naar een circulaire economie is het scheiden van afval. Dit zorgt voor schone afval stromen en waardevolle grondstoffen om te recyclen. Iets dat veel mensen thuis al doen, maar hoe gebeurt dat op het werk? Naar aanleiding van de Week van de Circulaire Economie heeft Bonton een onderzoek uitgevoerd onder […]

Lees meer