Circulariteit

Wat is circulariteit 

Met circulariteit wordt bedoeld dat producten, materialen en onderdelen na gebruik opnieuw worden ingezet. In een circulaire economie bestaat er dus geen afval, maar afval vormt de nieuwe grondstof voor onze producten. Het doel: streven naar een wereld zonder afval en grondstoffen en energie besparen zodat we het klimaat niet verder aantasten. 

MEER OVER CIRCULARITEIT

Circulair ondernemen 

Wil jij starten met circulair ondernemen? Denk er dan over na hoe je door middel van circulariteit/ duurzaamheid jouw bedrijfsdoelstellingen kan realiseren. Circulair ondernemen maakt onderdeel uit van de gehele bedrijfsvoering. Dit betekent dat het in alle doelstellingen terug zou moeten komen, maar ook dat het nageleefd wordt.

MEER WETEN OVER CIRCULAIR ONDERNEMEN

Circulair inkopen

Circulair inkopen is essentieel om tot een circulaire economie te komen. Met circulair inkopen sla je twee vliegen in één klap. Je vervult namelijk de behoefte van het bedrijf aan nieuwe materialen en producten en tegelijkertijd draagt het bij aan de circulaire doelstellingen. Je zal het inkoopproces opnieuw moeten inrichten, want nu bedenk je vooraf al wat er met de producten gaat gebeuren als de levenscyclus doorlopen is. 

MEER OVER CIRCULAIR INKOPEN

Circulaire producten

Circulaire producten zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen, herbruikbare onderdelen of het product zelf is recyclebaar. Het uitgangspunt van circulaire producten is dat materialen en producten zolang mogelijk worden gedeeld, verhuurd, gerepareerd, verhuurd, hergebruik en gerecycled zodat de waarde zolang mogelijk behouden blijft. Om tot een circulaire economie te komen zouden we naast recyclen ook de vraag naar circulaire producten moeten vergroten. 

MEER OVER CIRCULAIRE PRODUCTEN

CO2 uitstoot 

CO2 is een broeikasgas die voorkomt in de atmosfeer. Het zorgt ervoor dat de aarde warm blijft, maar teveel ervan vormt een probleem omdat de aarde dusdanig opwarmt waardoor de wereld minder leefbaar wordt. CO2 komt vrij door verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas. Maar ook dieren en mensen stoten deze broeikasgas uit. Onze CO2 uitstoot is al veel te hoog en daarom moeten er maatregelen genomen worden om dit terug te dringen. Wil jij meer weten over CO2 uitstoot en tips om CO2 uitstoot binnen het bedrijf te verminderen? 

LEES MEER OVER CO2 UITSTOOT

Starten met circulair ondernemen


Wil jij starten met circulair ondernemen? Velen vragen zich vaak af waar ze moeten beginnen. Daarom hebben wij vier simpele stappen ontwikkeld waarin we jou inspireren en motiveren om direct aan de slag te gaan met circulair ondernemen. Dit lees je allemaal in onze green paper: In 4 stappen naar circulair ondernemen.

DOWNLOAD GREENPAPER

Interesse in een kennismakingsgesprek?

Nino van Kalsbeek

Nino van Kalsbeek

Heb je vragen over circulair ondernemen, afval scheiden of de Bonton? Ik help je graag!

MAIL BEL

Circulair nieuws


Bonton Prisma

7 december 2021

Bonton creëert extra dagbesteding op Landpark Assisië

Op Landpark Assisië biedt Prisma al meer dan 110 jaar zorg aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het voelt als een vakantiepark en de bewoners begroeten alle bezoekers meer dan hartelijk. Er is van alles te doen. Van paardrijden, het beheren van een boomgaard tot aan het vervullen van facilitaire werkzaamheden. […]

Lees meer
Bonton in het onderwijs

7 oktober 2021

Afval scheiden in het onderwijs: faciliteer, leer & motiveer

De urgentie wordt hoger, de klimaat-deadlines komen steeds dichterbij en de vraag ‘waar kan ik bijdragen?’ wordt steeds vaker gesteld. Vandaag is de dag van de duurzaamheid voor het onderwijs. Een dag waarop we met z’n allen een extra stapje zetten om de school en de wereld een stuk schoner en groener te maken. Het […]

Lees meer
Zero waste

9 september 2021

Zero Waste week: Leven zonder afval? Daar moeten we naartoe!

Het echte leven is weer begonnen, de scholen zijn weer gestart en ook alle sportverenigingen. Daarnaast is het deze week zero waste week. Deze week wordt ieder jaar internationaal wordt georganiseerd. Het doel hiervan is om bewustzijn over de impact van afval op het milieu te vergroten bij zowel consumenten als bedrijven. Het scheiden en […]

Lees meer