Circulaire producten

Onze producten zijn ……. Je raadt het al! Circulair! Circulair houdt in dat een product gemaakt is van gerecyclede grondstoffen, herbruikbare onderdelen of het product zelf recyclebaar is. Denk aan: Gerefurbishde bureaustoelen, maar ook schrijfwaren en verschillende papierproducten zoals: gerecyclede printpapier, circulaire notitieboekjes en Bonton koffiebekers bijvoorbeeld. Dit is het basis assortiment aan circulaire producten, waarmee elk kantoor al direct circulair kan ondernemen en je zichtbaar impact kan maken op je CO2 footprint.

Circulairinbedrijf.nl is hét platform dat je helpt met circulair ondernemen. We verwerken je bedrijfsafval tot waardevolle grondstoffen waarvan nieuwe producten gemaakt worden. Via onze webshop leveren we producten voor o.a. kantoor en facility management weer aan je terug, zo maken we samen de cirkel rond!

Bekijk hieronder het assortiment

Circulaire productenCirculair ondernemen

De wereld is aan het veranderen. De huidige vorm van onze consumptie economie, waarin alles wat we consumeren op de afvalberg terecht komt, is niet langer houdbaar. Fossiele grondstoffen worden schaarser en er moet worden gekeken naar innovatieve oplossingen voor twee maatschappelijke uitdagingen, namelijk: De circulaire economie en de energietransitie. In een circulaire economie wordt afval gezien als grondstof voor nieuwe producten en wordt er tijdens de ontwerpfase van producten al rekening gehouden met de end of life toepassingen. Dit zorgt ervoor dat er steeds minder afval komt. Wij willen hier met circulairinbedrijf.nl aan bijdragen door het circulair ondernemen en circulair inkopen van o.a. kantoorartikelen mogelijk te maken voor iedere ondernemer. Wij geloven erin dat iedereen duurzamer kan ondernemen of je nu een groot bedrijf hebt of een kleine onderneming. Elke stap is er één in de juiste richting. Het is eenvoudig mogelijk om vandaag al te starten met circulair ondernemen door bijvoorbeeld je bedrijfsafval te scheiden of printpapier en koffiebekers te vervangen door een gerecyclede variant. Naast het leveren van een standaard assortiment circulaire kantoorartikelen helpt Circulairinbedrijf.nl bedrijven materiaalketens circulair te ondernemen door een advies op maat.

Circulair inkopen

We horen je al vragen: “waarom zou ik circulair inkopen?”. Circulair ondernemen en circulair inkopen heeft een aantal voordelen. Zo verklein je het gebruik van fossiele grondstoffen in je bedrijf door kantoorartikelen zoals bijvoorbeeld papier gerecycled in te kopen. Om het voorbeeld van papier tastbaar te maken: het recyclen van 1000 kg papier (80 dozen printpapier) bespaart grofweg 2375 liter olie, 26.500 liter water en 17 bomen. Daarnaast wordt er bij de productie van gerecycled papier tot wel 87% minder Co2 gebruikt dan bij de productie van normaal papier. Zo verlaag je in een klap een groot deel van je ecologische footprint, aangezien papier ongeveer 50% van het bedrijfsafval is. Koop een doos gerecycled printpapier en verlaag direct je footprint met iedere printopdracht.

Natuurlijk is papier niet het enige afval, maar het is wel een mooi voorbeeld van een product dat makkelijk te gebruiken is als eerste opstap. Naast papier kunnen ook diverse kunststofproducten prima gerecycled worden. Kijk naar de Bonton. De Bonton is een afvalscheidingsmodule gemaakt van 100% gerecycled plastic dat komt uit bouw- en sloopafval, grofvuil en huishoudelijk afval. Daarnaast zorgt de Bonton ervoor dat u uw bedrijfsafval kan scheiden waardoor deze stromen schoner worden en beter gerecycled kunnen worden. Deze circulaire afvalscheidingsmodule mag niet ontbreken in elk bedrijf dat stappen wil maken met circulariteit. Het begint ten slotte met scheiden aan de bron.

De andere kantoorartikelen uit de webshop zorgen ervoor dat je deze gescheiden afvalstromen weer terug kunt halen in de vorm van nieuwe producten. Doordat deze gemaakt zijn uit gerecycled materiaal wordt er minder Co2 uitgestoten tijdens het productieproces. Door producten te maken vanuit grondstoffen die eerder nog als afval werden beschouwd werden, kunnen we de afvalberg verkleinen.

Maar zijn wij de enige die denken dat circulair inkopen een juiste stap is? Nee zeker niet! De Rijksoverheid stelt dat bedrijven in 2030 50% minder fossiele grondstoffen mogen gebruiken. Vergis je echter niet! 2030 is niet het eindpunt, want de overheid mikt op een circulair Nederland in 2050. Circulair inkopen is daarvoor een niet te missen stap en samen met ons, maak jij die stap vandaag nog!