Circulaire producten

Circulaire producten zijn essentieel om de circulaire/ duurzaamheidsdoelstellingen binnen de organisatie te behalen. Circulair inkopen is een quick win waarmee je zichtbaar impact maakt op je CO2 footprint. In onze webshop vind je producten waarbij je direct kan zien hoe groot de impact is op je CO2 footprint.

Wat zijn circulaire producten?

Circulaire producten zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen, herbruikbare onderdelen of het product zelf is recyclebaar. Het uitgangspunt is dat materialen en producten zolang mogelijk worden gedeeld, verhuurd, gerepareerd, verhuurd, hergebruik en gerecycled zodat de waarde zolang mogelijk behouden blijft. De levenscyclus van producten wordt uitgebreid waardoor we geen nieuwe grondstoffen hoeven aan te boren. Dat levert winst op voor ons klimaat, want op deze manier kunnen we energie en CO2 uitstoot beperken.

Circulaire producten zijn essentieel om de duurzaamheidsdoelstellingen binnen de organisatie te behalen. Circulair inkopen is een quick win waarmee je zichtbaar impact maakt op je CO2 footprint. In onze webshop vind je producten waarbij je direct kan zien hoe groot de impact is op je CO2 footprint.

Voorbeeld circulaire keten

van biologische schoonmaakmiddelen

(her)Gebruik sprayflacon Het schoonmaakmiddel wordt gebruikt door het schoonmaakpersoneel. Verwerking De sprayflacon of emmer wordt gevuld met het poeder en gemixt met kraanwater. Inkoop De zakjes schoonmaakpoeder worden naar de klant verstuurd met een sprayflacon. Productie Zakjes met biologische schoonmaak- poeder worden op een milieu- vriendelijke manier geproduceerd.

Circulaire producten inkopen

Door circulaire producten in te kopen vervul je niet alleen de behoefte aan nieuwe producten, maar het draagt tegelijkertijd bij aan de doelstellingen. Bij circulair inkopen is de prijs niet langer de doorslaggevende factor. In plaats daarvan wordt er gekeken naar wat de restwaarde is. De voorbereidingsfase in vergelijking met traditioneel inkopen is dus totaal anders. Voordat de producten worden gekocht wordt er al gekeken naar hoe deze aan het eind van de levenscyclus weer teruggebracht kan worden in de cyclus.

Webshop

Vraag naar circulaire producten vergroten

Om tot een circulaire economie te komen moeten we niet alleen het recyclen stimuleren, maar ook de vraag naar producten vergroten. Dit kan door doelstellingen voor duurzaamheid en circulariteit vast te stellen in aanbestedingen voor overheidsinstellingen. Ook kun je denken aan hogere belastingen op nieuwe producten om de bewustwording te vergroten. Hierdoor zullen mensen ook duurzamere opties overwegen.

Voorbeeld circulaire keten

van eigen bedrijfsafval tot nieuw papier.

Terugleveren Het oude kantoorpapier wordt geleverd en gebruikt als nieuw papier. Produceren De pulp wordt tot papier verwerkt. Verwerken Het papier wordt verwerkt tot pulp. Gescheiden inzamelen Gebruikt papier wordt gescheiden ingezameld op kantoor.

Circulaire producten kopen en advies inwinnen bij Circulairinbedrijf.nl

Circulairinbedrijf.nl is hét platform dat je helpt met circulair ondernemen. We verwerken jouw bedrijfsafval tot waardevolle grondstoffen waarvan nieuwe producten gemaakt worden. Via onze webshop leveren we producten voor o.a. kantoor en facility management weer aan je terug.

Weet je niet waar je moet beginnen
of wil je meer informatie?

Team circulairinbedrijf Gemma

Gemma Beemsterboer

Heb je vragen over circulair ondernemen, afval scheiden of de Bonton? Ik help je graag!

MAIL BEL