Life Cycle Analysis

De Life Cycle Analysis methode wordt gebruikt om de milieueffecten van een product gedurende zijn levenscyclus te evalueren, die de winning en verwerking van de grondstoffen, de fabricage, de distributie, het gebruik, de recycling en de uiteindelijke verwijdering omvat.
Deze analysemethode helpt jou zicht te krijgen op de milieu impact van jouw product, om daarmee als 0-meting of resultaat van een verbetertraject in te zetten.

De Life Cycle Analysis Light methode gebruikt de techniek en methode stappen van een normale LCA en gebruikt daarvoor een gelimiteerde database en geeft geen certificeringen af rondom standaarden (zoals in ISO 140001 en ISO 14021). Hierdoor kunnen wij laagdrempeliger inzicht geven in jouw product, die als basis kan dienen voor een uiteindelijke certificering wanneer de levenscyclus verduurzaamd is.

WAT ZIJN DE CIRCULAIRE UITDAGINGEN
VOOR JOUW BEDRIJF?

✔ Je wil materiaalefficiënter produceren.

✔ Je wil investeerders overtuigen dat jouw product zowel economisch als ecologisch een duurzame investering is.

✔ Je wil een duidelijk zicht krijgen op de huidige milieu-impact en op de hot spots in de levenscyclus van je producten.

✔ Je wil beter begrijpen wat circulaire businessmodellen zijn en wat ze kunnen betekenen voor jouw onderneming.

✔ Je zoekt een circulair business model op maat van jouw onderneming.

RESULTAAT
Resultaat

✔ Weten waar jouw kansen en impact naar een duurzamere wereld liggen.

✔ Concrete handvaten om te werken aan verduurzaming van jouw productlevenscyclus.

✔ Een onderbouwing van jouw impact ten behoeve van verduurzaming of verbetering van de productlevenscyclus voor productontwikkeling of herontwerp.

"With the help of the CirculairinBedrijf, we avoided the unnecessary recycling of some used materials and enabled them to be reused at a later time.”

Eric Stevenson (Head of Operations for Whiz, Softbank Robotics EMEA)

The challenge
Softbank Robotics had large number of used materials that were scheduled for recycling. They were looking for an alternative solution to extend the life of these assets.
The process
CircularinBedrijf mapped out various options in terms of facilities, regulations, and potential collaboration partners. This allowed Softbank Robotics to make a balanced decision regarding the optimal future use for these assets.
Results:
SoftBank was able to avoid premature disposal of the assets by finding a way to reuse them in the future.

Interesse in een kennismakingsgesprek?

of heb je vragen neem contact met ons op:

Team circulairinbedrijf Gemma

GEMMA BEEMSTERBOER

Adviseur Circulairinbedrijf.nl
0884720038 | info@circulairinbedrijf.nl

Circulair nieuws


Bonton KIC De Bareel 3

5 december 2023

Afval scheiden op Kindcentrum De Bareel met de Bonton

“Voor kinderen is afval scheiden de normaalste zaak van de wereld” Om ons heen zien we steeds meer initiatieven om met zijn allen een duurzamere wereld te creëren. Niet alleen op het werk en thuis, maar ook op scholen worden er mooie stappen gezet om dit te bereiken. Zo wordt op Kindcentrum De Bareel in […]

Lees meer
Gemeente leiden afval scheiden met de bonton en gp groot

10 juli 2023

Samen op weg naar een duurzame toekomst met Gemeente Leiden

Een nieuwe manier van samenwerken. Dat is wat GP Groot inzameling en Gemeente Leiden samen doen op weg naar een duurzame toekomst. Van meer bewustwording creëeren onder de medewerkers tot het aanscherpen van het afvalbeleid om een duurzame en schone gemeente te realiseren. Weten hoe we het lineaire proces van afval ombuigen naar een doorlopend […]

Lees meer
afval scheiden op het roc amsterdam met bonton

26 mei 2023

Afval scheiden zonder nadenken: onderwijsorganisatie ROC gaat de uitdaging aan

Het goed scheiden van afval op school valt of staat voor een groot deel met bewustwording. Hoe creëer je dat onder studenten? Deze vraag stelde onderwijsorganisatie het ROC van Amsterdam – Flevoland aan GP Groot. Zij was op zoek naar een duurzaamheidspartner die haar helpt meer circulair te werken.  Partner in duurzaamheid Ilse Donkervoort, contractmanager […]

Lees meer