22 april 2020

Circulaire keten van koffiebekers tot hygiënepapier

Het was 22 april Earth Day. Het thema van dit jaar is ‘climate action’. Nu relevanter dan ooit, want zoals Minster Timmermans eerder al aangegeven heeft is de prioriteit nu Corona de baas worden, maar staan we wel aan de vooravond van een nieuwe start voor een betere wereld in de vorm van de circulaire economie.
Een voorbeeld hiervan is het vervangen van plastic bekers door een variant die gerecycled kan worden en als hygiënepapier terug komt. Dat is wat het concept achter de koffiebekers van WePaperCycle inhoudt. Door de bekers apart in te zamelen wordt de afvalstroom schoner en krijgen de grondstoffen een betere kwaliteit. Het apart inzamelen van bekers alleen is misschien niet voor iedereen de moeite waard. Gezamenlijk met de inzameling van vertrouwelijk papier biedt onze partner Reisswolf jou de mogelijkheid om van bekers hygiënepapier te laten maken.

Hoe zit deze keten in elkaar?

circulaire keten bekers beker inzameling recycling

Met de BonTon, afval scheidingsmodule van 100% circulair materiaal, kan je direct impact maken op de circulaire economie. Door binnen de bedrijfsomgeving afval te scheiden draagt u bij aan een schonere afvalstroom, waardoor er sneller hoogwaardige producten uit het afval voortkomen. Daarnaast is de BonTon na zijn levensduur weer voor 100% te recyclen tot bijvoorbeeld weer een nieuwe BonTon. De BonTon bekers is uitermate schikt voor het inzamelen van papierenbekers met behulp van de bekerhouder. De bekers worden door de bekerhouder nest baar gemaakt. Hierdoor stijgt het volume wat in één BonTon kan. Een ander bijkomend voordeel is dat het volume van het restafval beduidend lager wordt, hierdoor wordt een kostenbesparing gerealiseerd! Bekijk de video over het gebruik van de BonTon beker met bekerhouder.

 

Bekijk de video

 

Heb je een vraag voor ons? Stel hem hier