22 juni 2022

3 jaar Circulairinbedrijf.nl!

Circulairinbedrijf.nl bestaat 3 jaar! Een mooi moment om terug te blikken op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar:

bonton circubin afval scheiden circulair ondernemen

Nieuwe Bonton Circubin afvalmodule

januari 2022

Dat afval scheiden zin heeft wordt bewezen door de nieuwe Bonton Circubin. Deze afvalbak is gemaakt met 100% gerecycled plastic uit PMD-afval en daardoor 100% circulair & recyclebaar! Deze modulaire afvalbak is ontwikkeld om (bedrijfs)afval gescheiden in te zamelen. Eenvoudig te plaatsen, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Een echte eyecatcher voor op kantoor of in huis!

Nieuw kaartspel de Afvalrace

december 2021

Het Kaartspel Afvalrace is ontwikkeld om op een leuke manier afval scheiden te leren. Geschikt voor jong en oud. Hoe ouder de spelers, hoe tactischer er gespeeld wordt. Je kunt op twee manieren winnen; door alle containers of een volgroeide boom te verzamelen. Containers kunnen gekocht worden met een hand van één soort afval. Om tot zo’n hand te komen, kunnen spelers handkaarten ruilen met de kaarten van tafel. Heb je een vervuilingskaart? Hier kun je de andere spelers mee pesten.

kaartspel afvalrace afval race scheiden

Circulair advies voor bedrijven

juni 2021

Elke duurzaamheidsvraag is uniek en vraagt om een andere aanpak. Samen kijken we hoe we jouw bedrijf, product of afvalstroom circulair kunnen maken. Hieronder een voorbeeld van onze verschillende analyse methoden om jouw impact inzichtelijk te maken. En om te zien hoe duurzaam jouw bedrijf, de productie of producten zijn met als doel om de ecologische voetafdruk te verminderen.

Life Cycle Analysis

De Life Cycle Analysis methode wordt gebruikt om de milieueffecten van een product gedurende zijn levenscyclus te evalueren, die de winning en verwerking van de grondstoffen, de fabricage, de distributie, het gebruik, de recycling en de uiteindelijke verwijdering omvat.

Deze analysemethode helpt jou zicht te krijgen op de milieu impact van jouw product, om daarmee als 0-meting of resultaat van een verbetertraject in te zetten.

Material Flow Analysis Material Flow Analysis

Wil jij ook weten welke materialen jouw organisatie gebruikt om de klanten van dienst te zijn? Met behulp van een material flow analysis krijg je inzicht in het materiaalgebruik van jouw organisatie. We brengen ingaande en uitgaande materiaalstromen voor je in kaart incl toepassing van deze materiaalstromen om zo grip te krijgen op materiaalgebruik. Graag denken we met je mee over hoe dit materiaalgebruik te reduceren en daarmee jouw organisatie duurzamer te maken.

Sustainable Development Goals Sustainable development goals

De sustainable development goals (SDG’s) zijn 17 doelen opgesteld door de Verenigde Naties als duurzame ontwikkeldoelstellingen richting 2030. Deze SDG’s helpen jouw organisatie bij het formuleren van jouw duurzaamheidsdoelstellingen. Heb jij of jouw organisatie de ambitie om te verduurzamen, maar weet je nog niet goed waar te beginnen, dan helpen de Sustainable Development Goals om te bepalen waar jij de grootste impact hebt tav het verduurzamen van jouw organisatie, producten of processen.

 

Advies circulair ondernemen

(juni 2022)

  • Advies bij circulair bouwen
  • Circulair productieproces
  • Circulair inkopen
wat is mvo bedrijf circulair ondernemen