8 februari 2023

Verminder je restafval met deze simpele tips

Het is de week van de circulaire economie. Mooi moment om even stil te staan bij je afvalinzameling. Het inzamelen van restafval wordt namelijk steeds duurder. Hoe komt dat? Een groot deel van het restafval wordt uiteindelijk verbrand. Dit is in veel gevallen niet nodig en kunnen we voorkomen.

Waar kan je al mee starten? Wij geven je een paar simpele tips:

 1. ♻️ Houd je statiegeld apart

  Dit scheelt ruimte in je restafval en levert geld op. Waarschijnlijk ben je al gewend om plastic flesjes apart in te zamelen, maar wist je dat blikjes frisdrank per 1 april ook statiegeld hebben?

 2. ➡️ Plaats je restafvalbak rechts van de set afvalbakken

  Je kijkt automatisch van links naar rechts, waardoor je afval sneller in de juiste bak gooit. Is het papier? Is het plastic? Wat overblijft kan in het restafval.

 3. 🍎 Start met het inzamelen van GFT afval

  Dat is relatief zwaar én het vervuilt je restafval. Dat maakt het ‘’goed recyclebare’’ afval moeilijker te scheiden. Heb je veel GFT-afval (Swill) en wil je voor 100% gaan? Kies dan voor een composteermachine. Die verwerkt direct het voedselafval. Daarna kan je het compost gebruiken voor (nieuwe) planten.

 4. 👀 Zorg voor duidelijkheid

  Zodat je weet waar je yoghurtbakje nu in hoort. Of je lege saladebak. Met duidelijke stickers kom je al een heel eind. Deze plak je op de deksel of voorkant van de afvalbak. Makkelijk en onderhoudsvriendelijk!

 

Als bedrijf heb je een grote verantwoordelijkheid om afval goed te scheiden

Het is ook verplicht om afval gescheiden aan te bieden. Wist je dat het meeste bedrijfsafval vrij komt uit de voedingsmiddelen- en genotmiddelenindustrie? Ongeveer 8,2 miljoen ton. Een kleine stap als afval scheiden, maakt veel impact op het milieu. Zo help je de wereld én je portemonnee.

Draag 100% bij aan een wereld zonder afval!

 

Bekijk de Bonton statiegeld

composteermachine gft swill afval in kantine

Meer meer weten over de composteermachine?

Neem contact met ons op