Afval voorkomen: de sleutel tot circulariteit en zero waste
In een wereld waar grondstoffen steeds schaarser worden, is afval voorkomen een cruciale stap richting een circulaire economie. Door gericht te werken aan afvalvermindering en het realiseren van zero waste-doelen, bouw je aan een duurzame toekomst voor jouw organisatie en de samenleving.
Circulair in Bedrijf > adviesdiensten > afval voorkomen

Afval voorkomen met slimme oplossingen
Afval voorkomen is een belangrijke schakel in circulair ondernemen. Dit vraagt om anders denken én doen en daar helpen wij je bij. Van hulp bij het realiseren van gedragsverandering, tot het optimaliseren van (productie)processen, tot het actief sturen op afvalvermindering met behulp van data en rapportages.



Adviesdiensten voor het voorkomen van afval

Workshops en informatiesessies
We bieden op maat gemaakte workshops gericht op gedragsverandering en kennisdeling. Waarom zijn duurzaamheid en het bereiken van een circulaire economie ook belangrijk voor jouw bedrijf? En wat kunnen collega’s hiermee in het dagelijks werk?

Afval sorteeranalyse
Een afval sorteeranalyse brengt het restafval van een organisatie in kaart. Waar bestaat het eigenlijk uit? En welke afvalstromen kunnen we nog scheiden, zodat het gerecycled kan worden? De analyse biedt concrete aanbevelingen om bewuster in te kopen.

Weegdata analyse
Krijg inzicht in jouw afval. Welk afval komt waar vrij? En hoeveel ledigingen zijn er bijvoorbeeld per container? Meten is tenslotte weten: dankzij deze analyse weet je direct waar de kansen in het afvalbeleid liggen.

Procesanalyse
Hoe kan je gebruik maken van circulaire grondstoffen? Of anders omgaan met grondstoffen? Wij adviseren organisaties over minder grondstofverbruik en zoeken hierbij de verbinding op met medewerkers om tot slimme oplossingen te komen.

Duurzaamheidsrapportage
Hoe stuur je op afvalvermindering? Met behulp van onze rapportages breng jij op eenvoudige wijze de CO2-uitstoot van jouw afvalinzameling en -verwerking in kaart, welke je nodig hebt vanuit de CSRD-wetgeving.

Audits en inpandige inventarisaties
Afval scheiden hoort zo gemakkelijk mogelijk te zijn en dat begint bij de basis. Dankzij de audit of (tussentijdse) inventarisatie staan alle inzamelmiddelen, inclusief communicatieborden, op de juiste plek. Zo zorgen we dat afval scheiden in de praktijk ook echt werkt.
Heb je een vraag of wil je meer weten over het voorkomen van afval?
Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.
