17 mei 2022

Bijdragen aan een circulaire economie

Facilitair management moet van alle markten thuis zijn, bij wijze van spreken. Steeds belangrijker element daarbij is dat activiteiten duurzaam verantwoord zijn. Het platform Circulairinbedrijf.nl heeft daarvoor de kennis in huis en kan op het gebied van circulariteit een handje helpen. Er is bijvoorbeeld een assortiment om beter om te gaan met afval.

Want het scheiden van afval is een belangrijke eerste stap richting de circulaire economie. Om bedrijven hierbij te helpen, heeft het merk Bonton twee modules voor afvalbakken: de Bonton Original en de Bonton Circubin. De laatste is de kleine variant (40 liter) en staat op poten. De ander is wat groter (70 liter) en robuuster.

De Bonton is volgens Circulairinbedrijf.nl een mooi voorbeeld van wat het scheiden van afval oplevert. De afvalbak is gemaakt met gerecycled plastic uit PMD-afval (plastic verpakkingen, blik en drankkartons). Daardoor is deze afvalmodule 100% circulair en recyclebaar. Hiermee onderscheidt de Bonton zich van andere afvalmodules.

Deze afvalmodules kunnen modulair ingezet  worden om naast het restafval ook PMD, papier, GFT en bekers gescheiden in te zamelen.


Geen nieuwe grondstoffen nodig

Bonton en Circulairinbedrijf.nl zijn een initiatief van GP Groot. Dit Noord-Hollandse bedrijf is onder meer actief op het gebied van inzameling en recycling van afval. GP Groot werkt elke dag aan het realiseren van een oneindige kringloop van grondstoffen en producten.

GP Groot streeft ernaar al het ingezamelde afval opnieuw te gebruiken of recyclen, 100% circulair. Zo hoeven er geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt en wordt er veel minder CO2 uitgestoten. Om afval zo goed mogelijk te hergebruiken of recyclen, moeten de verschillende stromen zoveel en goed mogelijk gescheiden worden ingezameld. De modules van Bonton zijn niet alleen efficiënt, maar ook nog eens heel mooi en duurzaam.

Op veel manieren circulair

Circulariteit is een hip begrip, maar lang niet altijd even helder voor wie ermee aan de slag gaat. Een ding is zeker: er zijn meer wegen die leiden naar een afval-loze maatschappij, waar idealiter afval als grondstof voor nieuwe producten dient.

Circulairinbedrijf.nl weet hoe dat kan en laat dat zien aan de hand van het assortiment waaruit de klant kan kiezen. Dan gaat het om uiteenlopende producten, niet alleen om de genoemde afvalbakken.

Voor kantoor valt te denken aan meubilair of papierproducten. Facilitair zijn er mogelijkheden om circulair verantwoorde drinkbekers of handzeep aan te schaffen. Op afvalgebied is er meer aanbod dan alleen circulaire bakken, bijvoorbeeld afvalzakken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk het assortiment

Daarnaast heeft Circulairinbedrijf.nl de kennis in huis om te onderzoeken en adviseren hoe je kunt starten met circulair ondernemen.