16 september 2019

The KLM100 collection

The KLM100 collection

KLM viert haar honderdste verjaardag. Het is de perfecte gelegenheid om de toekomst te vieren met een unieke, limited edition collectie van KLM-producten. Alles is met zorg en liefde gemaakt, van duurzame materialen – van bamboe tot gerecycled plastic. Het uniform van onze vrouwen en zelfs onze lederen hoofdsteunhoezen in de cabine hebben een tweede leven gekregen. Misschien het beste van alles: niet alleen vertellen al deze items een speciaal verhaal, ze geven ook iets terug aan hun makers. In deze blog vertelt KLM hoe de collectie tot stand is gekomen.

Leren hoofdsteunhoezen
De uniformen zijn niet de enige items aan boord die een nieuw leven kunnen leiden. KLM vervangt de lederen hoofdsteunhoezen in de Economy Class regelmatig. Wat gebeurt er met de oude? De kans is groot dat je het begrijpt.

De hoezen zijn gemaakt van authentiek, natuurlijk materiaal – perfect voor de KLM100-collectie. Circulairinbedrijf.nl heeft haar expertise en innovatieve technieken gebruikt om prachtige paspoorthoezen, notebookhouders, brillenkoffers, handtassen en meer te maken. Gerecyclede KLM Cargo vliegtuigbanden bleken de ideale oplossing voor een fraaie clutch.

Bij het vervaardigen van de producten helpt Circulairinbedrijf mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking op de arbeidsmarkt te krijgen. Het bedrijf biedt dagelijks tussen de tien en vijftien werkplekken waar mensen ervaring opdoen door aan verschillende projecten en producten te werken. Hiermee krijgen de kandidaten de kans hun netwerk uit te breiden, zodat ze hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren.

Dit project is gepubliceerd in het magazine van KLM Holland Herald ter ere van het 100 jarig bestaan van KLM (oktober 2019)

klm 100 jaar recycled circulair textiel