Tijdelijke prijsverlaging van de Bonton Circubin! Actie loopt van 19-12-2022 t/m 28-2-2023 Bestel hier

kwart chair circulair recycled stoel
kwart chair circulair recycled stoel

KWART Chair

In- en outdoor

99,00

Prijs excl. 21% BTW

100% minder CO2

100% hergebruikt

De KWART Chair is een comfortabele designstoel. Door de luchtige zitting en de sterke constructie is er weinig materiaal nodig voor de productie van deze stoel en is hij licht in gewicht. De KWART Chair kan tegen een stootje en is ideaal voor drukke en veel gebruikte ruimtes zoals kantines, informele ruimtes, maar ook voor thuis of op het terras.

Meer informatie


Offerte aanvragen
Productomschrijving

De KWART Chair is een comfortabele designstoel gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Door de luchtige zitting en de sterke constructie is er weinig materiaal nodig voor de productie van deze stoel en is hij licht in gewicht. De stoel kan tegen een stootje en is ideaal voor drukke en veel gebruikte ruimtes zoals kantines, informele ruimtes, maar ook voor thuis of op het terras.

Deze stoel is sterk, licht en stapelbaar. Gemaakt van gerecycled polypropyleen. Te recyclen tot een zelfde product, en dus circulair. De stoel is beschikbaar in verschillende kleuren. Ga je voor de gemixte variant, vermeld de gewenste kleur dan bij je bestelling. KWART is een comfortabele designstoel ontworpen door Ton Haas. Met zijn luchtige zitting en de sterke constructie is er weinig materiaal nodig voor de productie van deze stoel en is hij licht van gewicht. De KWART stoel kan tegen een stootje en kan binnen en buiten gebruikt worden.

Dit is met afstand de stoel met de laagste eco-footprint die momenteel in de markt verkrijgbaar is. Dit komt onder meer doordat de stoel in Nederland wordt geproduceerd van volledig gerecycled kunststof. Het gebruik van gerecycled materiaal is soms zichtbaar. Hierdoor is iedere KWART stoel uniek en vertelt hiermee zijn eigen circulaire verhaal. Voor de productie gebruiken we Nederlands post-consumer polypropyleen. Denk daarbij aan flessendoppen, opbergboxen, speelgoed en tuinstoelen.

Wil je de KWART stoel niet meer gebruiken of is deze beschadigd? Dan kun je deze inleveren bij één van onze inleverlocaties en ontvang je altijd € 10,00 retour, als een soort statiegeld. Wij maken er dan weer een nieuwe stoel of iets anders van.

Productspecificaties

• Gemaakt van 100% gerecycled polypropyleen
• Volledig recyclebaar
• Geproduceerd in Nederland
• Stapelbaar tot 8 stoelen
• Gewicht 2,8kg
• Zithoogte 46cm, hoogte 82cm, breedte 48cm
• LCA €0,25

Kleuropties:
grafietzwart (RAL 9011)
platinumgrijs (RAL 7036)
signaalwit (RAL 9003)
mintturqoise (RAL 6033)
citroengeel (RAL 1012)

Milieukosten (LCA)
Productie/gebruik      €0,57
Afvalscenario              €-0,32 (retourname)
Milieuimpact               € 0,25
Garantie                     Indoor 10 jaar, outdoor 3 jaar
Normen                      EN 581EN 16139

Weetje

Wist je dat er op iedere stoel €10,- statiegeld zit? Wanneer je de stoel inlevert krijg je het statiegeld terug. De ingeleverde stoel kan daarna worden hergebruikt. Wanneer de stoel beschadigd is kunnen er nieuwe producten gemaakt worden door het materiaal te recyclen.

Besparing per eenheid

CO2 besparing van 32 km autorijden

CO2 besparing van 218 uur branden van 6W spaarlamp

Onze circulaire materiaalketen

Je afval wordt gebruikt als grondstof voor uw product.

Toepassing Het afgedankte plastic is verwerkt tot een nieuw bruikbaar product. Verwerken Het kunststofgranulaat wordt in een mal versmolten in de gewenste vorm. Sorteren Het kunststof wordt zoveel mogelijk gesorteerd op samenstelling en gegranuleerd tot korrels. Inzamelen Afgedankte plastic pro- ducten worden ingezameld en opgehaald.